Блог за паркет

Художествен паркет

Художествен паркет

Художествен паркет, артистичен паркет, дворцов паркет, фигурален паркет. Това са различни имена на най-високият клас естествени паркети. Вероятно повечето от вас са виждали такава настилка при посещението на музеи, дворци и други исторически сгради. И много малко от вас са виждали художествен паркет в домът на приятел. В такива къщи пропускателният режим обикновено е доста строг.

Но нека ви кажа няколко думи за това изкуство.

Началото е поставено в двореца Версай през 17 ти век.

версай-паркет

Художествен-паркет-версай-тавар

 

 

 

 

 

 

 

Там и до днес можете да видите                                        Ето и моделът предлаган от Паркетсенс .
квадратните плочи чиито дизайн
носи името “Версай”.

Те замества студеният мраморен под. С годините все повече архитекти започват да използват дървените подове за украса в най престижните сгради по света. Дизайните стават все по сложни. Видовете използвана дървесина се увеличават.

В момента има много производители на художествен паркет, като най-реномирани са тези от Италия, Русия и Украйна. На практика всички останали копират от тях, както дизайни, така и технологии. Много често не особено успешно. Ние например работим с италиански производител – Тавар- и може би най-добрата украинска фабрика Премиер Паркет. Ето и няколко примера.

художествен-паркет-4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA художествен-паркет-1 художествен-паркет-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво е важно да знаете.

1. При художественият паркет НИКОГА не се използват оцветители под никаква форма. Цветовете се постигат само чрез комбиниране на различни видове дървесина. Ние предлагаме над 30 вида.

2. Добре е елементите на художественият паркет да са изрязани машинно, а не с лазер. Тук вероятно много наши колеги ще са против, но е факт че лазерът изгаря дървесината.

3. Добре е интарзиите да са с дълбочина поне 5 мм за да е възможно паркетът да се реновира поне 3 пъти без да загуби рисунъкът си. Нашите интарзии са с дълбочина 8 мм.

4. Има няколко основни елемента – медальони, бордюри, фигурални модули. Заедно те оформят цялостната визия на помещенията, като много често се използва “пълнеж” от традиционен паркет. Повече за всички отделни елементи можете да намерите на сайта на Премиер Паркет

5. Цената на художественият паркет зависи от два основни фактора – сложност на елементите и видовете дървесина, които се използват. Сложна централна розетка с диаметър 100 см може да има цена над 2000 лв. Обикновено се прави оферта за цялостен проект.

parket-medallion-1472

6. Дизайнът на художественият паркет. Може да бъде изцяло ваше творение – например снимка на любимият човек :) Изборът обаче на разработени от производителя дизайни е толкова голям, че вероятно ще намерите това, което търсите. Всеки готов проект може да бъде персонализиран. Тук можете да експериментирате. След това ни изпратете проекта и ние ще изготвим оферта.

7. Художествен паркет върху подово отопление. Доскоро този въпрос беше табу. БЕШЕ. Сега тази комбинация е възможна благодарение на нов продукт от Премиер Паркет. Разбира се няма да се впускам в технологични обяснения защото те са тайна. Това пък ме навежда на мисълта, че скоро трябва да разйажа за посещението си във фабриката в Украйна. Много интересно преживяване беше.

Бъдете смели и оставете въображението си да работи. Можете да инвестирате дори в малък детайл, който поставен на правилното място може да даде съвсем различен облик на помещението, независимо дали това е дневна, спалня или офис.

И една новина в аванс. В края на тази година ние ще сме  първите в България, които  ще представим уникален продукт – трислоен художествен паркет. Цените ще са изключителни и на практика всеки, който може да си позволи обикновен трислоен паркет ще може да си позволи и художествен паркет. Найс, а :)

Разбира се разгледайте и нашият сайт, в който са представени художественият паркет от Премиер Паркет и художествен паркет от Тавар

Be Sociable, Share!